Welkom bij PHB Financieel Adviseurs HR en P&O advies

De HR, P&O en financiële afdelingen krijgen vaak een gedelegeerde werkzaamheden in de vorm van pensioen, ziekteverzuim, WIA- WGA- gat en daarbij ook nog eens de verantwoordelijkheid over de verzekeringen. Allemaal werkzaamheden die niet direct binnen de kennis en kunde van de mensen ligt. Ook door werknemers die de werkzaamheden bovengemiddeld oppakken wordt externe kennis zeker gewaardeerd. Niets is prettiger dan te kunnen sparren met een specialist op een gebied waar je toch niet dagelijks mee bezig bent, maar wel de verantwoordelijkheid voor hebt.

In de loop der jaren zijn wij een gewaardeerde externe “werknemer” op de HR, P&O en financiële afdelingen geworden. Niet alleen voor het advies maar ook als beheerder van de pensioenregeling, het verzuimbeheer, WGA hiaat- en excedent verzekeringen, etc. Allemaal voorzieningen voor het personeel. Dure arbeidsvoorwaarden die vaak niet de waardering krijgen van de gemaakte kosten bij de werknemers. “Lastige materie die voor later is”, hoor je maar al te vaak. Deze arbeidsvoorwaarden krijgen pas toegevoegde waarden als de werknemer hier jaarlijks over wordt geïnformeerd. Corrigeer mij als ik zeg dat er maar weinig medewerkers van de bovenstaande afdelingen staan te trappelen om een presentatie te geven over deze arbeidsvoorwaarden. U staat hier dan ook niet alleen in vandaar dat wij de graag de volledige communicatie en verzorging hiervan voor uw medewerkers overnemen. Ervaring heeft geleerd dat arbeidsvoorwaarden door uw mensen meer op waarde worden gewaardeerd, als wij de communicatie en het beheer van u hebben overgenomen. U voldoet hiermee gelijk eveneens aan de Wet pensioencommunicatie en wij zorgen er eveneens voor dat u poortwachter proof bent met uw verzuimbeleid. Daarnaast heeft u een casemanager en een re-integratiemanager die arbeidsongeschikte medewerkers zal begeleiden naar een nieuwe uitdaging.

Heeft u een ondernemingsraad, dan leiden wij deze graag op. Een goeie OR is een waardevolle filter van en naar het personeel. Met de juiste kennis en kunde kan een OR u veel werk uit de handen nemen en beslissingsprocessen versnellen. Opleidingen die wij o.a. kunnen verzorgen zijn:

  • Pensioencursussen;
  • Verzuimcursussen;
  • Cursus arbeidsvoorwaarden;
  • Begeleiding OR bij instemmingsverzoek ( art 27 WOR).

Kunnen we u ergens mee helpen?

Wij zijn er om u te assisteren, u kunt contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of social media.

Neem contact op