Adviseur van PHB belandt in Nederlandse top 40!

jul 25, 2017

Als adviseur in Nederland draait alles om kennis van het vak. Het is daarom ook verplicht om elke drie jaar PE-examens af te leggen en te behalen om ervoor te zorgen dat men zijn/haar beroep in een bepaalde sector mag blijven uitoefenen. Zo deed ook Peter B. Schinkel, onze financieel adviseur, afgelopen jaar de PE-examens. Het behalen van deze PE-examens vraagt om enige tijd, inspanning en moeite. Desondanks is het vanzelfsprekend dat deze examens afgelegd moeten worden; als adviseur moet je altijd op de hoogte zijn van de nieuwe wetten en regelgeving om jouw klanten zo goed mogelijk bij te kunnen staan in het persoonlijk advies.

De PE-examens zijn onderverdeeld in negen beroepskwalificaties: basis, consumptief krediet, hypothecair krediet, inkomen, pensioen, schadeverzekering particulier, schadeverzekering zakelijk, vermogen en zorg. Van de 300.262 geslaagde kandidaten behaalden slechts 40 álle negen de beroepskwalificaties. Met enige trots mogen wij ons kantoor, in de persoon van P.B. Schinkel, tot één van deze 40 benoemen. Vaak zijn bedrijven in de sector van financieel advies met alle medewerkers in zijn totaliteit ook in het bezit van deze diploma’s maar wordt de klant in elke sector door een andere adviseur beoordeeld. Hierdoor wordt men mogelijk van het kastje naar de muur gestuurd. Wij van PHB vinden het belangrijk dat een financieel adviseur kennis bezit op alle vakgebieden om daarmee onze klanten te allen tijde goed advies te kunnen bieden.

Voor PHB Financieel Adviseurs een mooi begin van het nieuwe jaar! Wij hopen onze klanten dan ook de komende drie jaar weer volledig en op alle vakgebieden goed van dienst te kunnen zijn.

In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de beroepskwalificaties en de daarbij behaalde kwalificaties.